Hej, hallå Hampus Olofsson…

Foto: Remmarlöv Gårdsbryggeri

…ansvarig bryggare på Remmarlöv Gårdsbryggeri vars Gårdslager utsåg till bästa svenska öl 2023 av Beernews redaktion vid releasefesten på Lådan i Stockholm i lördags.

Grattis Hampus och resten av gänget på Remmarlöv Gårdsbryggeri! Betyder en sådan här utmärkelse något för er som bryggeri?

 

– Tack så väldigt mycket! Det betyder jättemycket. Vi kämpar varje dag för att göra så bra öl vi bara kan och när man får en sådan här utmärkelse så är det klart att man känner en otrolig stolthet över vårt arbete.

 

Kan du beskriva tankarna bakom utvecklandet av Gårdslager?

 

– Tanken bakom Gårdslager är enkel: En så bra öl som möjligt där barkemalten kommer till sin rätt. Vi ville hitta den totala balansen och få en renhet i bryggning och jäsning, att få det i en helles är också en av utmaningarna. Så resultatet blev lyckat. Det är en balanserad helles med ett djup i smakerna från spannmålet. Att använda lokala råvaror är något vi strävar efter och tillämpar så långt det är möjligt.

 

Så du är själv nöjd med hur ölet blev?

 

– Väldigt nöjd. Den stämmer väl in på hur vi tänkte oss det på förhand.

 

Många bryggerier tampas med ekonomiska utmaningar i dagsläget. Hur ser du på eventuella utmaningar under 2024 ur Remmarlövs perspektiv?

 

– Jo, det är klart att det finns många utmaningar 2024. Men för oss handlar det mycket om att försöka hitta nya vägar att jobba hållbart. Vi kommer att jobba ännu hårdare med produktutveckling.

 

Var kommer fokus ligga för er under den närmaste tiden – finns det något spännande i pipeline?

 

– Våra satsningar kommer att ligga inom områdena hållbarhetsarbete, produktutveckling och marknadsföring.

 

Till sist, vad tror du kommer att ha varit viktigast för den svenska ölbranschen 2024 när vi sammanfattar året i december?

 

– Jag tror att vi är många som kommer att iaktta och följa hur och vilka bryggerier som hittat kreativa lösningar i en tuff tid.

 

Remmarlövs Gårdslager nominerades av Beernews redaktion som en av de tio godaste och viktigaste svenska öl som lanserades under 2023. Gårdslager utsågs till vinnare inför Beernews releasefest på Lådan den 17 februari. 

 

Läs mer:

• Klackarna i taket när Gårdslager vann

• 2023 års bästa nya svenska öl