Hej, hallå Anders Granberg… 

Foto: Jeff Flindt

…bryggare, som var med och startade Örebro Brygghus för åtta år sedan, men som nu har lämnat och istället tagit anställning på Apex Brewing Company. 

Hur kommer det sig att du lämnar Örebro Brygghus?

 

– Jag valde att lämna företaget sista april då delägargruppen beslutade att vi än en gång skulle gå in med pengar i företaget. För mig personligen var det inte läge att göra det igen, helt enkelt. Till att börja med var vi tre som jobbade i bryggeriet men efter ett par år var det bara jag och Jesper [Palm, reds anm] kvar som anställda tillsammans med ytterligare några delägare. 

 

– Vi gjorde mer eller mindre allt, precis som många andra små bryggerier, från bryggning, tappning, försäljning, leveranser och administration. Det blev väldigt mycket jobb. 

 

Hur hamnade du på Apex?

 

– Vi hade redan ett samarbete. Niklas Lundgren [vd på Apex, reds anm] hade tidigare hört av sig och föreslagit en lösning där jag skulle jobba halvtid på vardera ställe för att kunna spara in en halvtidslön och samtidigt nyttja erfarenheter med varandra. När det blev klart att jag slutar på Örebro Brygghus fick jag direkt ett erbjudande om att hoppa in hos Apex och jag har känt mig både välkommen och mycket uppskattad där. Det har varit full rulle från dag ett.

 

Vi är många som vet att du har en stark förkärlek för saisons, kan man tänka att det kan dyka upp i Apex portfölj framöver?

 

– På Apex är ju största fokuset neipa, även en hel del lageröl produceras. Vi får väl se om jag lyckas få till en saison eller grisette framöver. Ingenting är ju omöjligt tänker jag. 

 

Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.