Heidrich/Karperyd tar över Waxholm

Per-Eric Grön, Jessica Heidrich och Magnus Karperyd ska nu samarbeta. Foto: Privat.

Nu blir projektet Hop Notch verklighet för Jessica Heidrich och Magnus Karperyd. Duon tar över Waxholms Bryggeri och ska i fortsättningen driva två varumärken.

Efter att Jessica Heidrich slutade på Galatea har det varit tydligt. Det ska bli en satsning på Hop Notch tillsammans med sambon Magnus Karperyd. Länge var planen att skapa något helt nytt, men så blev det alltså inte.

I stället tar man redan i dag över Waxholms Bryggeri.

– Vi skrev på pappren i går och i dag är vi på bryggeriet. När det här dök upp var det perfekt tajming, säger Heidrich.

Waxholms Bryggeri ska leva vidare som varumärke och därmed fortsätter bland annat leveranserna till de närmaste Systembolagsbutikerna. Samtidigt ska Hop Notch byggas upp med en lite mer modern approach mot kunderna.

– Waxholm kommer att handla om mer klassiska ölstilar och vi ska putsa lite på dom recepten. Sedan kommer Hop Notch att vara mer experimentellt med bland annat mer humle.

Bryggverket är på 1500 liter och den här satsningen gör att duon Heidrich/Karperyd inte behöver invänta något nytt bryggverk. Man slipper också en inkörningsperiod av ny utrustning.

– Just nu är det julöl som ska fram och det är vad som finns i tankarna.

Bryggeriet har tidigare drivits av Per-Eric Grön. Även om han nu säljer bryggeriet så blir han kvar nära den verksamheten.

– Under sommaren har han startat en pub i anslutning till bryggeriet, och den ska han driva vidare. Just nu har den öppet på fredagar, men han ska utveckla den biten vidare, säger Heidrich.

Produktionen av Waxholms öl påverkas alltså inte alls vid övergången och sedan är planen att Hop Notch ska lansera sina första öl i november. Waxholm kommer då att fortsätta att vara på flaska, medan Hop Notch siktar på burk.

Inledningsvis blir det bara Heidrich och Karperyd som ska jobba i bryggeriet.

– Jag har haft en abstinens efter att få brygga igen och nu är det bara att köra i gång. Det är ett bra bryggverk där vi utan problem kan brygga två batcher per dag. Dessutom är det rent och snyggt och allt är i bra ordning, säger Heidrich.