Bustad hade premiär på sin nya satsning

Bildspel

Bild 1 av 4

Jimmy Nilsson från Beerbliotek var en av gästerna vid smygpremiären i Lidköping.

 

Bryggeriet är i gång och det ska även bli en restaurang och bryggpub. Bustad Brewing satsar offensivt redan från start och i helgen var det smygpremiär.

Det är till stora delar ett familjeföretag som växer fram i Lidköping. David Bustad och pappa Benny står bakom bryggeriet, brodern Filip ska hjälpa till och systern Kristin ska driva restaurangen.
– Vi brygger öl nu och hoppas att ha restaurangen öppen i slutet av september, säger David Bustad.
Han har tidigare bland annat bryggt öl Oceanbryggeriet och varit huvudbryggare på All Inn Brewing. Ja precis. Inn med två n och det bryggeriet ligger i Australien och inte i Göteborg.
– Därefter var jag på Qvänum också ett tag innan jag bestämde mig för att jag ville satsa på något eget, säger han.

Bryggeriet i Lidköping ska nu ta fart och börja att sälja sina öl. De första brygderna är gjorda på bryggverket på 1500 liter. Till det finns åtta stycken tankar.

– Första året satsar vi på att brygga runt 40 000 liter. Men om vi brygger för fullt på den här utrustningen kan vi komma upp i 300 000 liter.
Hela anläggningen har byggts från grunden av familjen och det har förstås tagit sin tid. Dessutom har det vart lite krångel innan alla tillstånd var på plats.
– Men så är det nog alltid, man tror att det ska gå fortare än det gör, säger Bustad.
Inledningsvis har det bryggts en kölsch, en ipa och en saison. Tanken är att det ska komma ut en hel del olika ölstilar från bryggeriet.
– Till att börja med kommer det vara så, sedan är jag lite sugen på att göra farmhouse-öl också, säger Bustad.

Med ett ganska centralt läge i Lidköping, nära campingplatsen, är förhoppningen också att restarangen, där förstås de egna ölen ska finnas, ska ta bra fart.

– Vi kan ta emot 100 gäster, och på sommaren kan vi ha en stor uteservering med kvällssol. Vi börjar med att ha öppet onsdag, fredag och lördag, sedan får vi se hur det går. Det finns tankar på att ha öppet mer under sommaren, säger Bustad.
I helgen var det smygpremiär med vänner och släktingar på besök, och nästa steg blir den officiella premiären.