Storsatsning i Växjö börjar att ta form

Den stora satsningen på bryggeri och mälteri i Växjö börjar att ta form. Nu ska det även bli import av humle och en ny fastighet har köpts in.

Det är Peter Nygren och företaget The VXO Company AB som står bakom satsningen. Beernews har tidigare berättat om planerna på bryggeri inne i Växjö och ett mälteri i Hovmantorp. Nu har ännu en fastighet förvärvats i anslutning till mälteriet.

– Vi har haft strul med en maskin i mälteriet och har blivit försenade. Vi kommer att leverera en del prover under hösten och sedan ska produktionen var igång i mars nästa år, säger Nygren.

I anslutning till mälteriet, i den nya fastighet som förvärvats, ska det även satsas på ett humlelager. Importerad humle ska erbjudas till kunder i Sverige.

– Vi ska hitta riktigt bra leverantörer och få till en bättre humlekvalitet. Vi kommer att börja med tysk humle och räknar med att börja sälja den online under hösten.

När det gäller bryggeriet i centrala Växjö är det också nära att tas ett nytt steg. Inom kort ska en ny detaljplan vara klar och när den är spikad blir det full fart fart även för det projektet.

– Jag hoppas att vi ska kunna börja att bygga under sommaren 2019. Det blir en helt ny byggnad på den plats där det gamla Wexjö Bryggeri en gång fanns, säger Nygren.