Hårdrocksbryggeriet öppnar sin egen bar

Bildspel

Bild 1 av 7

Det kommer att finnas en hel del kopplingar till musik i Odd Islands taproom. Peter Iwers blev sittande med en bas en stund innan arbetet fortsatte tillsammans med Daniel Svensson och Daniel Forsman.

På fredag är det dags för premiär för Odd Islands taproom. Under onsdagen pågick arbetet för fullt med att göra allt färdigt, och det blir en hel del hårdrocksreferenser i lokalen.

Ni kan säkert historien om hur Daniel Svensson efter att ha slutat som trummis i hårdrocksbandet In Flames startade bryggeriet Odd Island, och hur basisten Peter Iwers sedan gick samma väg. Dessutom jobbar nu Daniel Forsman på bryggeriet.

Nu har de flyttat sitt bryggeri till Lindome och på fredag är det premiär för deras taproom med provsmakningstillstånd.

– Vi är grymt laddade. Vi har förstått att något sådant här har saknats i Lindome och vi ligger bara en kvart med pendeltåget från centrala Göteborg, säger Peter Iwers.

När Beernews hälsade på jobbades det för fullt med ytorna där det ska serveras och drickas öl. Bland annat blir det en utedel och blir det mycket folk är det också tillåtet att sitta inne i själva bryggerilokalen.

– Vi siktar på att ha öppet varje fredag och lördag till en början och kommer själva att vara på plats. Sedan hoppas vi att det ska bära sig så bra att vi kan anställa någon som jobbar i baren också, säger Iwers.

Under premiären på fredag blir det två olika barer och sammanlagt åtta lika fatöl. Dessutom finns ett antal av deras öl på burk. Framöver kommer det att bryggas specialöl som bara serveras i deras taproom.

– Nu får vi dessutom chansen att servera alla öl så färska som de kan bli. Vi är gärna med och sprider craft beer på det här sättet. Sedan får vi se hur mycket folk det blir på fredag, säger Iwers.

Utöver öl är tanken också att erbjuda ett antal olika kaffesorter i baren, så allt handlar inte om öl. I deras taproom kommer det också att finnas en hel del bilder och annat från tiden i In Flames. Ett antal guldskivor har valts ut och en cymbal har blivit till en lampa.