Suröl sätts i fokus vid ny ölfest i Stockholm

Det blir surt i fokus när Stockholm Brewing ordnar sin egen ölfestival. Bland annat kommer Raf Souvereyns från det som tidigare kallades Bokkereyder.

Stockholm Brewing har själva fokuserat en hel del på att fatlagra syrlig öl och har fått bra respons på det.

– Jag tycker att de ölen tillhör de bästa vi gjort och vi är stolta över dom. Samtidigt är den typen av öl inte så spridd bland vanliga människor ännu och det vill vi ändra på, säger Olly Bartlett på Stockholm Brewing.

Därför kommer man att ordna en helg med fokus på suröl och det blir ölproducenter med gott renommé som dyker upp. Utöver Stockholm Brewing kommer det att finnas öl från Raf Souvereyns, som hamnade i namnkonflikt med företagsnamnet Bokkereyer, och som nu kallar verksamheten för Bokke.

Dessutom kommer Brekeriet från Landskrona, norska Eik & Tid samt danska Baghaven. Givetvis kommer det också att finnas öl från Stockholm Brewing.

14-15 juni genomförs evenemanget. På fredagen blir det öl i baren och personer från de olika ölproducenterna finns på plats för att prata om öl. Under lördagen serverar de sedan sina egna öl hos Stockholm Brewing i Frihamnen i Stockholm.

På lördagen kommer dessutom Raf Souvereyns att hålla i en provning med lambic och geuze.

– De kommer att ha med sig sex till åtta öl vardera. Vi har plats för cirka 300-350 personer och kommer att ha en förregistrering. Vi kommer med mer information om det inom kort i sociala media, säger Bartlett.

Planen är att också att de olika deltagarna på plats före festivalen för att brygga öl och göra blends. En tanke är att sedan servera de ölen nästa år om festivalen lever vidare.