Hårdrockarna gör öl – och spelar på bryggeri

Prins Svart spelar live hos bryggeriet Pine Ridge i juli, och då är det även premiär för deras eget öl. Foto: Montage.

Eget öl och dessutom konsert vid bryggeriets taproom. Hårdrockarna i Prins Svart och bryggarna från Pine Ridge har en hel del nytta av varandra.

 

Pine Ridge hör hemma i Falkenberg och där har man också sitt taproom med en stor uteservering. Det är där som Prins Svart ska spela live 8 juli

– Det började med att vi kollade om de ville göra en spelning hos oss. Det gjorde de i somras och då började vi att prata om att göra något mer, säger Fredric Johansson på Pine Ridge.

Snacket efter fjolårets konsert mynnade ut i en gemensam vilja att brygga ett specialöl.

– Vi drack några öl efter spelningen med killarna och då växte idén fram, säger Johansson.

Det hela handlar om en dubbel-IPA med namnet The Black Silver Double IPA och ölet har gått ut via Systembolagets privatimport.

– Vi bryggde en liten batch och de ville ha den i beställningssortimentet så deras polare kunde beställa. Men om ölet blir populärt brygger vi det förstås igen, säger Johansson.

8 juli är det releasefest på Pine Ridges taproom The Zoo i Falkenberg och då ska bandet även spela live.

Prins Svart är ett hårdrocksband som sticker ut genom att sjunga på svenska. Bandet har rosats en hel del av kritiker och spelar en hårdrock med influenser framför allt från 1970-talet.

Deras fjärde album ”Sanning/Makt” släpptes i april och var den första skivan med nye sångaren Mats Levén. Levén har tidigare bland annat jobbat med Candlemass och Yngwie Malmsteen.