Här får Stockholm en ny bryggeripub

Hedda Spendrup står bakom Omaka som öppnar i Stockholm efter nyår. Foto: Ronny Karlsson.

Nu är det klart var Stockholms nya bryggeripub ska ligga. Hedda Spendrup gör sin satsning på Omaka efter nyår och platsen blir Östermalm.

Beernews har tidigare skrivit om Hedda Spendrups planer på att starta ett eget varumärke och hitta sin egen nisch inom Spendrups. Omaka blir ett eget dotterbolag i koncernen. Med i projektet finns också Axel Spendrup, som bland annat ansvarar för grafisk utformning.

Nu är det klart att det blir en restaurang med eget bryggeri på Östermalm i Stockholm.

– Vi har inte riktigt någon erfarenhet av att driva restaurang, förutom att vara leverantör förstås, vilket vi och för sig har väldigt lång erfarenhet av. Men att själva driva restaurang inom Spendrups har vi inte gjort tidigare, säger Hedda Spendrup till sajten Dagens Industri. Omaka kommer att ligga på Uggelviksgatan inte så långt från Humlegården.

Satsningen blir förstås inte i den storlek som Spendrups är vana vid. Omaka räknar md att producera en halv miljon liter öl per år.

– Jag var uppe i Grängesberg på vårt stora bryggeri för ett halvår sedan och berättade om det här projektet. När jag sa hur mycket vi skulle producera i årsvolym skrattade de åt mig och tyckte det var löjligt. Det är vad de producerar under en halv dag, säger Hedda Spendrup.

Bryggeridelen av satsningen beräknas vara klar tidigt under nästa år, och i en fas två ska även restaurangen öppnas.