Här får du köpa alkohol även efter 22.00

Det planerade förbudet för alkohol efter 22.00 gäller inte för hotellgäster som beställer till exempel en öl till rummet. Foto: Pixabay.

Allt talar för att det blir stopp för alkohol på krogar från 22.00. Men här är platserna där du kan dricka köpt alkohol senare även efter förbudet.

Från 20 november till och med 28 februari ska alla krogar stänga 22.00 och sedan stänga 22.30. Målet är att minska spridningen av coronaviruset.

Men det finns faktiskt platser där det går att köpa alkohol senare än så. I regeringens promemoria där lagförslaget presenteras finns nämligen ett par undantag.

Ett undantag gäller rumsservering på hotell, där det även under de kommande månaderna ska vara möjligt att beställa alkohol.

”Personer som t.ex. checkar in på ett hotellrum efter en resa kan behöva beställa mat och dryck sent på dygnet. // Om det nu föreslagna förbudet skulle gälla hotellrum har hotellgästerna möjlighet att på hotellrummen i stället konsumera medhavda drycker. Ett förbud som omfattar hotellrum riskerar därför att inte få avsedd verkan och är också svårt att tillsyna,” står det i promemorian.

Det går också bra att på egen hand köpa alkohol efter 22.00 i de minibarer som finns på många hotell.

Det andra undantaget gäller de särskilda boenden, till exempel äldreboenden, där det finns måltidsservice och serveras alkohol. Det är platser som sedan tidigare undantas från kravet att ha ett serveringstillstånd för att servera alkohol. Där bedöms lokalerna vara personernas hem och därför görs ett undantag. Det undantaget gäller såväl de boende som gäster.

Här kan du läsa hela promemorian.