Glädjerusiga krögare när restriktioner hävs

Fantastiska nyheter, tycker Jugge Hasselqvist på Oliver Twist i Stockholm. Foto: Peter Lindh

Från krögarnas håll är det stor glädje idag. Och kanske en suck av lättnad. Regeringens besked om att de nuvarande restriktionerna försvinner den 29 september innebär att saker förhoppningsvis återgår till det normala igen.

Restriktionerna som infördes förra året har inneburit stora svårigheter för många krogar och restauranger och flera har inte klarat av det utan gått omkull.

Nu släpps de sista restriktionerna: Kravet på sittande servering och regleringar för öppettider och storlek på sällskap tas bort den 29 september.

Peter Iwers från Restaurang 2112. Foto: Peter Lindh

– Det var fan på tiden, säger Peter Iwers på Restaurang 2112 i Göteborg först och skrattar.

– Nä, men seriöst, så var det dags. Jag tycker att det var ett bra beslut och det hade varit underligt om det inte hade skett nu. Det är dags att byta ut denna regering nu och hoppas nästa blir bättre på att föra en dialog med befolkningen. Förlåt, jag menar skattebetalarna …

– Att det överhuvudtaget hållits så länge på restriktioner inom enbart restaurang, sport och nöje är vansinnigt.

Jugge Hasselqvist på Oliver Twist i Stockholm är lycklig över beskedet.

– Det är så mycket som snurrar i huvet, men det är inte en dag för tidigt. Fantastiska nyheter så klart. I teorin är det över nu när restriktionerna försvinner, men nu återstår att få ordning på det nya normala, säger han.

– Sen kommer vi inte ge upp kampen för att få ersättning för det som de har ställt till med. Men jag är extremt lycklig och glad för alla som kämpat i 18 månader nu. Sen får vi ta nya tag i morgon.

Cattis Ledius på Haket är lycklig över beskedet. Foto: Peter Lindh

Även Cattis Ledius på Haket är glad, men misstänksam.

– Det var fan mig på tiden, men som jag sa till stammisarna så tror jag det när jag ser det. De har en massa goa ess i rockärmen, säger hon och skrattar.

– Men det blir lite töntigt – du kan sitta knökat tåg och trängas, men ska hålla avstånd på restauranger. Det är dags nu att för att öppna upp oss, så vi kan köra.