Här är listan på öl till Zwanze Day

Räkna med god öl. Och mycket folk. På lördag kommer Zwanze Day till Göteborg för första gången.

Det är Ölrepubliken som står som värd i Sverige för Cantillons årliga ölevent, där årets Zwanze-öl släpps samtidigt över hela världen.

– Det betyder jättemycket för oss, det var ingen tvekan om att vi skulle säga ja. Vi gillar att göra roliga evenemang, säger Gary Mclachlan.

Direkt efter att nyheten om att Zwanze Day kommer till Ölrepubliken spred sig, började bordsbokningarna att ramla in. Nu är det fullt och alla som har en bokning är garanterade att få prova den nya ölen. Om du inte har bokat finns det ändå en chans att få ett glas.

– Vi har cirka 100 sittplatser och där går det kanske åt 100 glas. Vi räknar med att få ut mellan 160 och 170 glas ur fatet som vi får, säger Mclachlan.

Klockan 21.00 släpps Zwanze 2017, som i år är en lambic som blandats med te. Ölet är en hyllning till bryggaren Jean Van Roys son Sylvain, som fyller 18 år i oktober.

Utöver Zwanze 2017 kommer också ett antal andra öl från Cantillon att finnas tillgängliga. Dels på fat, men också på stor eller liten flaska. De ölen säljs från öppning 13.00 på lördag.

Här är ölen som serveras på lördag:

Fat:

Zwanze 2017

Lambic

Fou’foune

Cuvée St-Gilloise

Flaska:

Gueuze 37.5cl

Kriek 37.5cl

Rosé de Gambrinus 37.5cl

Gueuze 75cl

Rosé de Gambrinus 75cl

Kriek 75cl

Iris 75cl

Fou’foune 75cl

Grand Cru Bruocsella 75cl

Lou Pépé Framboise 75cl

Mamouche 75cl