Här är länderna som köper mest Guinness

Det dricks en hel del Guinness runt om i världen varje dag. Men nu vet vi var det dricka allra mest. Foto: Pressbild.

Har du koll på var i världen det dricks mest Guinness? Här är den listan.

Guinness är ett av världens mest kända öl, och även om det massproduceras så är det ett av de öl som oftast slipper kritiken från de personer som helst dricker öl från mindre bryggerier.

Men var i världen dricks det mest Guinness? Ja, det är faktiskt ett par överraskande länder med på den topplistan.

Dessutom verkar det som att listan kommer att frändras framöver, då det händer saker kring Guinness på flera platser i världen.

Här är de fem länder där det dricks mest Guinness.

1. Storbritannien.

Det är förstås ingen överraskning av de öltokiga britterna dricker mest Guinness i världen. Det sägs att var tionde pint som säljs i London är en Guinness och det innebär enorma mängder öl.

2. Irland

Hemlandet för Guinness hamnar förstås högt på listan, även om det finns betydligt färre irländare än britter.

3. Nigeria

Guinness har sålts i landet sedan 1827 och 1962 byggdes en ett stort bryggeri i Lagos. Här är det mest av allt glasflaskor som gäller men åtgången av den irländska stouten är enorm.

4. USA

Det bor en hel personer med irländskt påbrå i USA, så den här placeringen är ingen överraskning. Men kanske kan USA klättra på den här listan. Ägaren Diageo har nämligen satsat stort på den amerikanska marknaden och bland annat har man numera sitt eget bryggeri i landet.

5. Kamerun

Kanske en överraskning. Men här älskar man verkligen Guinness. Frågan är dock hur det blir i framtiden. Det finns uppfigter om att Guinness-bryggeriet i landet har sålts till franska Castel Group.