Här är köparen av välgörenhetstanken

Pontus Henryz på Två Feta Grisar lade det vinnande budet på den jästank som auktionerades ut i samband med att Beernews fyllde ett år. Foto: Ronny Karlsson.

En jästank på 200 liter bidrog stort till gårdagens välgörenhetsfest i samband med att Beernews fyller ett år. Nu vet vi att tanken hamnar i Göteborg.

Det var nämligen Pontus Henryz, delägare i Två Feta Grisar, som till slut lade det högsta budet på jästanken, som skänktes av Nilssons Industriservice.

– Pengarna gick till bra saker och då blev vi intresserade, berättar han.

Pontus snackade ihop sig med bryggaren Daniel Wasenack och det var först mot slutet av auktionstiden som de började att bjuda.

– Det passar oss bra med en sådan tank. Daniel vill göra lite mindre specialbatcher som vi ska erbjuda till krogar i Göteborg. Men vi hade nog inte gjort ett inköp just nu om det inte varit för välgörenhetsgrejen, säger Henryz.

Budet som vann var på 24 200 kronor. Tanken kostar runt 26 000 kronor när den säljs normalt, så det blev en bra affär för Två Feta grisar, och även mycket välkomna pengar till välgörenhetssatsningen som gjordes i samband med att Beernews firade ettårsjubileum på Brewers Beer Bar i går.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Här är köparen av välgörenhetstanken

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer