Grillsatsning när bryggeri flyttar hem

Magnus Tjäder har tagit bryggeriet hem till Mullsjö, där han också satsar på en grillbutik. Foto: Ronny Karlsson.

Bryggning, grillbutik och försäljning av folköl. Så ser satsningen ut när Ölbryggeriet vänder hemåt och satsar i Mullsjö.

Magnus Tjäder är mannen bakom satsningen och han fick en del uppmärksamhet när han drev bryggeriet i Kroatorpet i Huskvarna. Då ville hyresvärden som var den lokala hembygdsföreningen hindra honom från att brygga öl i lokalen.

Därefter bryggde han under ett par år i Hok söder om Jönköping men nu bär det av hem till Mullsjö, där han hela tiden har bott.

– Jag har skaffat ett nytt bryggverk på 400 liter och har jästankar på 500 liter. Det känns otroligt skönt att ha flyttat hem bryggeriet, nu har jag två minuter till jobbet i stället för en timma, säger Tjäder.

I lokalerna finns förutom bryggeriet även en butiksdel. Där ska det säljas folköl, men även grillprylar under namnet Ölbryggeriet Beer & BBQ.

– I dag grillar folk året runt och inte bara några gånger på sommaren. Vi säljer allt från grillar till kol och kryddor. Först hade jag inte tänkt sälja folköl, men butiksdelen är så bra så vi satsar på det, säger Tjäder.

På sikt ska verksamheten utvecklas.

– Vi letar lokala samarbetspartners för att även sälja kött.

När det gäller bryggning blir det både folköl och stark öl som ska produceras på det nya bryggverket.

– Folkölen är till vår butik men även till dagligvaruhandeln. Starkölen ska vi ha på Systembolaget. Vi har smugit i gång bryggningen men vi går inte för fullt på grund av corona-viruset, säger Tjäder.