Bråket över – Tjäder slipper rättegång

Det blir ingen rättegång för Magnus Tjäder i Huskvarna. I stället nåddes en förlikning i den tvist han hade med hembygdsföreningen.

Beernews har tidigare berättat om konflikten mellan hembygdsföreningen i Huskvarna och Ölbryggeriet, som tidigare hetter Kroatorpet.

Tjäder förbjöds av hembygdsföreningen, som var hans hyresvärd, att brygga öl i lokalen. Därefter hävdade föreningen att Tjäder fortsatte att brygga öl, fast Tjäder säger att så inte var fallet.

Bland annat var det en tidningsartikel som fick hembygdsföreningen att reagera. Där stod Tjäder på en bild och bryggde öl i sina gamla lokaler, men Tjäder hävdar att bilden var tagen innan hembygdsföreningen ville ha ett stopp för bryggningen.

Ärendet skulle ha avgjorts i en domstolsförhandling under veckan, men nu blev det en förlikning istället.

– Det känns otroligt skönt att det är över. Att behöva förbereda sig för att vara i en domstol till hör inte vardagen, säger Tjäder.

Han har skrivit på ett sekretessavtal och kan inte prata om vad uppgörelsen innebär, men han är tacksam för att kunna fokusera på den ölbryggning han numera gör i Hook söder om Jönköping.

– Nu kan jag koncentrera mig på det jag vill göra och det känns jättebra.