Ännu ett bryggeri som registrerar guldnamn

Nu har ett fjärde bryggeri gett sig in i namnstriden som började med Värmlands Guld.

När Good Guys döpte ett av sina öl till Värmlands Guld blev de kontaktade av Spendrups jurister som inte uppskattade likheten med bryggerijättens storsäljande varumärke Norrlands Guld.

Good Guys backade och döpte om ölet, men då vaknade Petri Karhukorpi på Coppersmith’s och ansökte om varumärket Westmanlands Guld.

Därefter kom Magnus Svensson på Benchwarmers med Skånes guld och han följdes av killarna på Brukskällan Bryggeri, som lämnade in en ansökan för Dalslands Guld.

Den senaste i raden är Smålands Guld, som skickades in av Ölbryggeriet i Mullsjö i slutet av maj.

Spendrups har inte reagerat på någon av dessa enligt vad som framgår av databasen på prv.se och vid ett tidigare tillfälle har bryggeriets presschef Rose-Marie Hertzman begränsat sig till att konstatera:

– Norrlands Guld är ett stort och populärt varumärke och det är inte ovanligt att företag eller privatpersoner ser ett värde i att ligga nära i association till det, just av den anledningen.

Westmanlands Guld är det enda som blivit godkänt än, men Spendrups har tre månader på sig att invända mot det efter kungörelsen som skedde den 11 maj, enligt PRVs sajt.