Great Divide tvingas stänga storsatsning

Great Divide samlar sin verksamhet vid bryggeriet där allt började. Foto: Great Divide.

2015 satsade man på en stor anläggning med taproom, paketering och fatlagring av öl. Men nu tvingas Great Divide lämna det bygget.

 

Det var efter flera framgångsrika år som Great Divide satsade stort på en fastighet i området RiNo i Denver. Ett taproom skapades, och dessutom en rejäl anläggning för fatlagring och paketering av öl. I det läget fanns också planer på en andra fas, där man skulle utveckla verksamheten.

Men när framgångskurvan planade ut blev det aldrig någon andra fas och i coronatider har man haft det tufft. Nu stängs hela anläggningen och all verksamhet koncentreras till den fastighet där allt började en gång i tiden.

– Ett dramatiskt men nödvändigt beslut, säger bryggeriet grundare Brian Dunn till sajten Westworld.

Nu hoppas man på att kunna hålla full fart på verksamheten i sina ursprungliga lokaler och även om förändringen är smärtsam så har Dunn kontroll på läget.

– Vi har trivts i RiNo och ledsna över att behöva säga adjö till det området, men vi har fördelen av att vara i ett läge där vi kan anpassa vår affärsplan och ta ett beslut som ska gynna företaget och våra anställda, säger Dunn.