Göteborg ska få sin första folkölsbutik

Göteborg ska få sin första folkölsbutik. Johan Lindberg letar efter lokal för butiken och ska även bedriva web-butik.

I Stockholm har folkölen verkligen fått fäste. Bottle Shop och Folkölsbutiken var först ut och därefter kom Folk&Friends, som nu jobbar med att öppna sitt andra ställe.

I Göteborg har det tagit längre tid, även om en del matbutiker förbättrat sitt utbud en hel del. Men nu ska Johan Lindberg bli först med en folkölsbutik i Göteborg.

– Det ska vara fokus på folköl, lättöl och alkoholfritt, men kan också komma till en del delikatesser och andra produkter, säger han.

Just nu letar han efter en lokal, och tänker sig i första hand att hitta något inne i centrala Göteborg eller i Majorna.

– När jag väl hittat en lokal räknar jag med att komma igång ganska snabbt. Jag letar för fullt och hoppas att det ska lösa sig ganska snabbt.

Via webbdressen fölk.se ska han också erbjuda försäljning via en web-butik, och de båda satsningarna ska komplettera varandra. Företaget Fölk AB skapades runt nyår och nu pågår förberedelserna för en premiär för fullt.

– Butiken får lite samma upplägg som de i Stockholm, Göteborg behöver ett sådant här ställe, säger han.

Det ska alltså finnas utrymme även för att sätta sig ner och dricka en öl i den nya ölbutiken. 28-årige Lindberg har tidigare jobbat som ekonom och som säljare. Det låter väl som en ganska bra kombination för att lyckas med en butik.