Brewdog vann kamp om namnet Elvis Juice

Första gången fick de nej. Andra gången gick det bättre. Nu är det okej för Brewdog att använda ölnamnet Elvis Juice och det kan ge dig en gratis hamburgare i helgen.

Det var i fjol som bråket om ölet Elvis Juice började. Brewdog lanserade ölet men fick kritik från de personer som äger rätten till Elvis Presleys varumärke. I en första instans förlorade Brewdog och det beslutades då att namnet Elvis Juice inte var okej.

De båda grundarna James Watt och Martin Dickie passade för övrigt på att byta namn i samband med detta och har numera även namnet Elvis.

Ärendet överklagades sedan och nu har en ny dom fallit. Denna gång till Brewdogs fördel.

En domare konstaterar att namnet Elvis Juice och Elvis Presley är ganska olika och att man inte automatiskt får en koppling från ölet till musikikonen. Därmed kan försäljningen av Elvis Juice gå vidare. Och de som sköter rättigheterna till Elvis Presleys namn lär inte gå i konkurs för det. Varje år drar man in miljontals dollar på de rättigheterna.

Brewdog i Sverige tänker fira namnsegern på sitt eget vis. I helgen bjuder nämligen Brewdogs fyra barer i Sverige på gratis hamburgare till vissa gäster. Kravet för att få äta gratis? Du måste vara klädd som Elvis eller kunna visa upp att ett av dina namn är Elvis. Någon som tänker anta utmaningen?