Gott om amerikanska bryggare på besök

BIldspel

Bild 1 av 7

Besöket från 2nd Shift förevigades förstås utanför entrén till Taproom i Malmö.

 

Tre collabs på en vecka. Malmö Brewing passade på att brygga en hel del spännande öl med sina amerikanska vänner.

Mikkellers ölfest lockar en massa bryggerier till Köpenhamn och för Malmö Brewing blev det en jättebra chans att brygga samarbetsöl. Tre olika öl med tre olika bryggerier blev det under förra veckan.
Först på plats var 2nd Shift och där är det rockbandet Grateful Dead som ligger bakom vänskapen.
– Jag lärde känna Steve Crider på Brewskival förra året. Eftersom vi båda är Grateful Dead-fans var det kärlek vid första skålen, berättar Thomas Fransson på Malmö Brewing.
St. Louis-bryggeriet var på plats i Malmö i tisdags och det som bryggdes var en New Enland-IPA.

Under onsdagen var det Wayne Wambles från Cigar City Florida som var på besök för att brygga öl. Wambles och Fransson har varit vänner ett antal år nu och den här gången passade det för alla parter att brygga öl tillsammans.

Ölet som bryggdes var en Contemporary American Pilsner, en ölstil som nyligen blivit accepterad av Brewers Association.
– Det är en uppdaterad och mer craft-orienterad version av klassisk amerikansk lager. Vi använde råfrukt i form av majs och socker tillsammans med tropiska humlesorter i kok och torrhumling, förklarar Fransson.
Det tredje samarbetet under veckan genomfördes med Horus Aged Ales från Kalifornien. Det var Kyle Harrop som var på besök från bryggeriet.
Horus Aged Ales är mest kända för sin suröl och så kallade pastry stouts, men nu bryggdes det en modern tysk veteöl i stället.