Anders vill plocka upp portern från 2009 igen

Anders Hansson driver både Malmö Brewing och Malmö Meadery. Foto: Peter Lindh

Nu är året snart slut och som vanligt har vi bett ett antal bryggerier svara på en enkät.

– I dag är det Anders Hansson på Malmö Brewing/Malmö Meadery som besvarar våra frågor.

Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under 2022?

– Bustad Brewing, snyggt taproom och en grymt bra festival.

Vilken blir den viktigaste politiska frågan för bryggerier under 2023?

– Den differentierade alkoholskatten.

Lågkonjunkturen är här och under hösten har en del bryggerier lagt ner sin verksamhet. Förändrar ni något under 2023 på grund av det ekonomiska läget?

– Vi är ju ett bryggeri med 95 procent av vår försäljning är på vårt egna taproom. Om det blir en kraftig nedgång inom restaurang gäller det att ligga steget före med att få ner kostnader som löner och el i samma takt.

Vilket blir det största projektet för ert bryggerier under 2023?

– Vi har börjat prata om att börja sälja fat till andra restauranger och pubar. Vi har sedan starten 2010 haft många som ringer men vi har varit väldigt snåla med att sälja vår öl utanför huset.

Vilken ölstil vill ni helst brygga mer av under 2023?

– Det hade varit kul att brygga Cacao-Portern igen. 2009, när vi bryggde den första gången, var den före sin tid, så vi behöver nog titta över receptet och ställa oss frågan om den skall vara ”old school” eller om den skall vara mer ”2023”

Kommer ert deltagande på ölfestivaler att förändras under 2023?

– Vi har en bra balans mellan internationella och nationella festivaler, så den balansen förändrar vi inte så mycket med. Vi åker dock till Indien under hela februari. Vi tågar runt och kommer vara med på festival samt göra cirka åtta mjöd/öl-collab i bland annat New Delhi, Pune, Goa, Bangalore och Calcutta

– Tanken är att vi tar hem cirka 30 olika öl från omkring tio bryggerier och gör en indisk craft beer festival på vårt taproom under 2023.

Nyfiken på vad de sa förra året? Du hittar alla svar här.  Och årets svar fyller vi på med här.

Är du bryggare och vill vara med i enkäten? Mejla oss.