Glass och öl – en kombo som lockade

Bildspel

Bild 1 av 7

Anders Lejonbjörn från Lejonet & Björnen var för andra året i rad på Beerbliotek för att servera glass till gästerna på GBG Beer Week.

Glass är gott. Öl och glass är ännu godare. Den slutsatsen kanske man kan dra efter Beerblioteks populära glassevent på onsdagen.

Det är andra året som Beerbliotek plockar in Anders Lejonbjörn från Lejonet & Björnen för att kombinera glass med öl. Något som verkar ha uppskattats för Beerblioteks taproom var fullt och man fick öppna upp bryggeriet för att få plats med lite mer folk. 

– Det känns bra, det är ungefär som förra året med många intresserade. Det känns bra, säger Richard Bull på Beerbliotek som var på plats medan många andra på bryggeriet var uppe på mässan för att förbereda montern inför En Öl & Whiskymässa till helgen.

Nån favorit bland glassarna?

– Mangochili. Eller Havtornssorbé med A Passion for Gingers.

Anders Lejonbjörn som stod för glassen var också nöjd med eventet.

– Kul att chocka med glass och öl i kombination. Det behöver inte alltid vara vin, säger han. 

Hans favorit? 

– Strawberry Dream Cake tillsammans med That’s not how anagrams work, mate! gillar jag. Sen behöver man inte ta nån av våra färdiga alternativ, fungerar inte våra kombinationer går det alltid att gå tillbaka till vanilj, det fungerar med allt.