GABF ska att kräva vaccinintyg av alla

Utan genomgången vaccination blir det inget Great American Beer Festival nästa år. Foto: Gustavo Fring/Pexels

Det kommer att krävas vaccinationsintyg för att gå delta Great American Beer Festival nästa år. Beslutet gäller både utställare och besökare.

Den amerikanska branschorganisationen Brewers Association (BA) kommer att kräva vaccinationsintyg för alla dess event nästa år och det inkluderar förutom GABF även andra tillställningar som Craft Brewers Conference (CBC) och Homebrewers Conference samma år.

– Nästa år kommer det att krävas vaccinationsintyg för covid-19 för att alla deltagare på arrangemang med Brewers Association som värd, säger Ann Obenchain, the BA:s marknadsdirektör.

– Vi tror att det ligger i alla våra medlemmars och den större bryggerigemenskapens intresse för att se till att vi kan genomföra våra årliga arrangemang på säkrast möjligast sätt. Det inkluderar Craft Brewers Conference, Brew Expo och World Beer Cup likväl som alla ölälskare som ska vara med på den 40:e årliga Great American Beer Festival.

Vid årets CBC var vaccination inte ett krav även om det var en stark rekommendation från BA.

Det är inte klart hur på vilket sätt besökarna ska kunna bevisa att de är vaccinerade, men ett antal tekniska lösningar finns.

– Ett krav på vaccinationsintyg kräver en hel del planering. Det finns många standardlösningar och resurser för att framgångsrikt kunna genomföra det här, som inte fanns tidigare, säger Obenchain.

CBC och BrewExpo äger rum i maj och GABF drar igång i oktober.

Läs mer här.