Fyrarätters med falukorv och öl

Bildspel

Bild 1 av 4

Först var det tolv platser, men de sålde slut på två dagar. Sen blev det fem platser till och på tisdagen var alla fyllda av falukorvsätande gäster.

En fyrarätters middag baserad på falukorv. I år finns allt på GBG Beer Week…

På tisdagen var falukorv i centrum på Brewdog Bar i Göteborg. En fyrarätters middag baserad på den svenska nationalkorven. Och det var populärt, de ursprungliga platserna sålde snabbt slut och baren utökade platserna för att fler skulle få plats.

– Men jag är tveksam till om det sprider sig, men det var kul att göra nåt som inte är så pretto, säger Victor Bernklev som dagen till ära hade återvänt till sin gamla arbetsplats. Numera jobbar han centralt på Brewdog.

Därmed inte sagt att inte kockarna Andreas Persson och Gustav Brodén tog uppgiften på allvar. Falukorvscarpaccio, Falukorv Wellington och Falukorvsfalafel med salsa följdes av marsipanfalukorv med choklad i mitten. Inte helt lätt enligt kockarna.

– Falukorv har ingen direkt textur och är svårt att jobba med, säger Andreas.

På frågan om de kommer att servera falukorv igen efter det här eventet tvekar de inte.

– Det här är bara början …

Victor hade uppgiften att matcha dem med öl. Vilket inte heller var så lätt.

– Jag äter ju inte kött, men jag har försökt passa ihop så bra som möjligt.

Carpaccion följdes av Prototype Vienna Lager, wellington av Kamikaze Knitting Club, falafeln av Clockwork Tangerine och till marsipanfalukorven fick gästerna Paradox grain.