Från vinylskivor på Coop till bryggeri-vd

Carl Johan Stålhammar, ny vd för Gotlands Bryggeri. Foto: Pressbild

Nu är det klart vem som ska ta över på Gotlands Bryggerier när nuvarande vd:n Mikael Mossvall lämnar.

Carl Johan Stålhammar kommer från en tjänst som vd för Coop Gotland när han senare i år ska ta över vd-posten på Spendrupsägda Gotlands Bryggerier. Tidigare har han även varit vd för Wisby Strand och Kallis.

– Jag är stolt över att snart vara en del av Gotlands Bryggeri. Bryggeriet har en stor utvecklingspotential både i att ta fram nya spännande produkter och skapa öl av högsta kvalitet, säger han i ett pressmeddelande från Spendrups.

– Jag har länge sneglat på Gotlands Bryggeri, det är ett fint varumärke som nu ska ta nästa steg i form av ett nytt bryggeri på ön. Världens bästa plats kombinerat med högkvalitativt öl – det är Gotland. Detta tillsammans med det härliga gänget som finns på S:t Hansgatan, det ser jag mycket fram emot.

Han får bland annat ta över Gotlands Bryggeriers stora projekt som Mikael Mossvall kämpat för att förverkliga i flera år, det nya bryggeriet i Visby.

Leif Börjesson, styrelseordförande på Gotlands Bryggeri, är nöjd med rekryteringen.

– Med Carl Johan Stålhammar får vi en idérik vd med stort fokus på ledarskap. Han har gjort ett fantastiskt och kreativt arbete tillsammans med kollegorna på Coop Gotland. Att på 2020-talet starta en separat avdelning för vinylskivor i en Coopbutik och sedan köra igång ett skivbolag under samma flagg, är lika knäppt som genialiskt.

– Att han också är rotad på Gotland sedan många år är ytterligare grädde på moset. Han är verkligen på alla sätt en drömvärvning och jag ser fram emot att få samarbeta med Carl Johan.

Vad Mikael Mossvall ska göra i framtiden vill han inte avslöja än.

– Jag arbetar på till den sista augusti och räknar därefter att kunna berätta mer om framtiden, säger han i ett mejl till Beernews.