All in Ey’ Bro med tatuering och katt

Vissa har tatuerat loggan, andra korvsymbolen, men Tobbe Broman har tatuerat hela burken på sin arm. Foto: Pressbild

Han har tatuerat in en Ey’ Bro-burk och har döpt sin kattunge efter ölet. Åbro har en del hängivna fans.

Åbro utlyste nyligen en tävling där man bad folk att skicka in bilder på sina öltatueringar. Med 24 bilder på tatueringar på Ey’Bros logga eller andra marknadsföringssymboler utsåg sedan bryggeriet ölet till Sveriges mest tatuerade.

Ey’ Bro-älskaren Tobbe Broman var den som gått längst. Han har tatuerat en hel burk på underarmen.

– Jag gjorde tatueringen den 27 januari i år, en dag att minnas! Jag hade sedan tidigare en tatuering som jag ville dölja, när tanken slog mig att tatuera in Ey’ Bro-burken. Det är väldigt många som lägger märke till tatueringen och jag har fått en hel del positiv respons, blandat med många skratt, säger Tobbe, i ett pressmeddelande.

– Det är i stort sett någon varje helg som skickar en bild till mig, när de sitter med en Ey’ Bro i handen. Både nära vänner men också ytligt bekanta. Det är jätteroligt! Ey’ Bro har blivit lite av mitt signum, jag dricker ingen annan öl om jag inte måste, på krogen till exempel.

Men det stannar inte där.

– Jag kallas faktiskt inte längre för Broman, utan för Ey’ Broman och min kattunge på fyra månader går även han under namnet Ey’ Bro,

Enligt Årbo var deltagandet från andra bryggerier lågt och legitimiteten i titeln kan kanske ifrågasättas, men Cornelia Dunge, marknadschef på Åbro Bryggeri, håller tävlingen öppen.

– Om det skulle dundra in bidrag från övriga bryggerier efter detta, får vi såklart se över resultatet.

– Det har varit jätteroligt att få se alla dessa grymma tatueringar. Ey’ Bro har verkligen satt sin stämpel på Sveriges öl-karta, bokstavligt talat, vilket är så kul att se. Jag vill även passa på att tacka alla dem som skickade in bilder på sina tatueringar, de har en speciell plats i Åbros hjärta.