Fortsatt satsning på England för Dugges

Bildspel

Bild 1 av 6

Paul Anspach och Tomas Halberstad håller koll på bryggningen.


 

I ett år har Dugges satsat hårt mot den brittiska marknaden. Häromdagen bryggde man öl tillsammans med Anspach & Hobday i London som ett led i den satsningen.

Beernews har vid flera tillfällen skrivit om Dugges satsning på export till de brittiska öarna. Landvetter-bryggeriet är ett av flera svenska bryggerier som fått bra fart på exporten och resorna till London och andra städer blir många.

– Vi har varit här en hel del och det kommer att fortsätta så, säger Tomas Halberstad.

Under den nu pågående resan har det bryggts öl med Anspach & Hobday, och det ska bryggas tillsammans med Siren. Dessutom var man enda svenska bryggeri på London Craft Beer Festival.

– Det känns jättebra att bli inbjudna till så många olika ställen. Killarna på Anspach & Hobday lärde vi känna i fjol, vår brittiska importör Bottle Shop ligger granne med dom, berättar Halberstad.

Anspach & Hobday är ett av flera bryggerier som ligger i Bermondsey i sydöstra London. Man startade för 3,5 år sedan och har nu sex personer anställda.

– Vi gillar att experimentera och vill prova oss fram även om ölen alltid måste vara lättdruckna, säger Paul Anspach som är en av grundarna.

Man började med ett bryggverk på 200 liter och brygger nu cirka 1100 liter per batch. Men problemet nu är att det börjar bli trångt i lokalen.

– Vi kommer att behöva hitta en ny lokal, vi ska ta beslut om det under hösten. Kanske behåller vi den här lokalen också, säger Paul Anspach.

Ölet som bryggdes med Dugges är en imperial stout med lakrits, peppar och svarta vinbär.

– Receptet har bollats fram och tillbaka mellan Magnus Engström och de brittiska killarna. Det låter hur spännande som helst och jag tror att det ska bli bra, säger Tomas Halberstad