Första ölet till nästa ölfest redan bryggt

Bildspel

Bild 1 av 4

Jonathan Wakefield och Maria Cabré-Delfino tillsätter det socker ska ska vara i det nya ölet.

 

All In Beer Fest är över för den här gången. Men redan nu har ett öl till nästa års festival bryggts av All In Brewing, Poppels och J.Wakefield.

Den gångna helgen var det två dagars ölfest på All In Beer Fest. Där fanns det bland annat tre stycken öl som var specialgjorda för festivalen av Poppels, All In Brewing och någon mer samarbetspartner.

Och redan är ett öl till nästa års festival bryggt. Det gjordes hos Poppels i Jonsered och blir en riktigt tung sak.

– Vi siktar mot 13 procent men det blir nog mer med fatlagringen, säger Daniel Granath på Poppels.

Ölet är inspirerat av J.Wakefields Bout It Bout It, som är på 16 procent. Kanske når det här ölet någonstans i närheten av det också efter fatlagringen.

– Det ser lovande ut och jag tror vi kommer att hamna ganska nära det ölet vi brygger i Florida, sade Jonathan Wakefield som var på plats under bryggningen.

Daniel Granath konstaterade att det blir en del annorlunda ingredienser, då det inte går att få tag i samma råvaror som i Florida, men tror också att ölet ska hamna nära originalet.

För All In Brewing och All In Beer Fest har årets tre öl varit ett bra sätt att lyfta festivalen. Ölen har släppts i omgångar under hösten.

– Det är ett superkul sätt för oss att marknadsföra festivalen, och ölen har varit väldigt uppskattade. Poppels har fått mycket uppmärksamhet för vår gröna berliner weiesse ute på festivaler, och Kokostopp, som vi bryggde med Omnipollo, sålde slut på Systembolaget på tre dagar, konstaterar Pelle Frost.

Det här ölet ska fatlagras under lång tid. Hälften av ölet ska ligga på bourbonfat och hälften på romfat.

– Det blir någonstans mellan sex och tolv månader, vi får se när det känns färdigt, säger Granath.