Första ölet bryggdes hos Morgondagens

Bildspel

Bild 10 av 11

För lille Sigge var det tur att morfar Conny Nilsson hade tid för annat än ölbryggning.

Det tog sin tid. Men nu är det första ölet på Morgondagens nya bryggeri skapat. Det handlar om ett öl med en hel del humle.

Beernews har tidigare berättat om Jonas Gustavssons planer på sitt eget bryggeri på Hisingen i Göteborg. En del förseningar har drabbat projeket men nu är allt på plats

Under måndagen bryggdes det första ölet.

– Det känns verkligen gött att komma i gång, vi har väntat länge och är mellan två och tre månader sena. Nu är planen att brygga och fylla alla sex tankarna, och förhoppningsvis hinner vi fylla dom en gång till innan det blir sommarledigt, säger Jonas Gustavsson.

Bryggverket är på 2000 liter och det finns flera fördelar, inte bara möjligheten att kunna brygga mer öl vid varje tillfälle.

– Nu kan vi jäsa under tryck och ha bättre kontroll på temperaturer. Vi kommer att brygga mer humligt nu, men även surt och en del stouts, säger Gustavsson.

Under premiären var Daniel Forsman och Magnus Laurén från Odd Island samt Niklas Jansson från BrewMech på plats för att hjälpa till. Det första ölet blir en session-NEIPA som kommer att ha premiär under sommaren.

Här ovan ser du bilder från premiärbryggningen.