Föreläsning mitt i natten för Charles

Charles Bamforth föreläser för bryggarstudenter i Kristianstad. Foto: Ronny Karlsson.

Pandemin skapar inte bara problem utan öppnar faktiskt också för nytänkande. För bryggarutbildningen i Kristianstad har det mynnat ut i föreläsningar live från Kalifornien.

Coronaviruset har förändrat mycket i våra liv det senaste året och det gäller även för landets bryggarutbildningar. Men i Kristianstad har man sett möjligheterna som skapas med digital undervisning.

Under tisdagen kommer nämligen professor Charles Bamforth att föreläsa live för studenterna från Kalifornien.

– Vi har träffat honom tidigare och jobbar med att bygga upp ett nätverk med föreläsare för våra studenter, säger Dan Holmér som ansvarar för utbildningen.

I förra veckan gjordes den första föreläsningen och under tisdagen är det dags igen. Första föreläsningen handlade om kvalitetstester och den här gången ska Bamforth prata om skummets betydelse för ölet.

Utbildningen i Kristianstad jobbar med att få in föreläsare från olika delar av ölbranschen, och det kan handla om allt från Alfa Laval till White Labs. Men lite mer speciellt blir det med Charles Bamforth, dels för att han är känd och dels för att det finns en tidsskillnad på nio timmar.

– Han går upp mitt i natten och har inga problem med det. Han är väldigt generös med sin tid, säger Holmér.

Bamforth har bland annat tidigare föreläst på den konferens som anordnas i Malmö i samband med Malmö Öl & Whisky Festival och då har det knutits kontakter som gör att studenterna får bästa tänkbara utbildning i viktiga frågor.

– Han pratar i ungefär en timma och sedan blir det frågor och diskussion i en timma, vi har kört via Google Meet och det har fungerat bra, säger Holmér.