Flytt ska ge nya möjligheter för NKB

Bildspel

Bild 1 av 4

Craig Donovan är mycket nöjd med de nya större lokalerna.

 

Bryggningen är i gång och det mesta har gått bra. Nu är Nordic Kiwi Brewers redo att satsa i betydligt större lokaler.

Bryggeriet är fortfarande kvar i samma område i Ekerö, men flytten ger helt andra möjligheter.

– Det är nästan tre gånger så stort nu. I dagsläget har vi 350 kvadratmeter och vi tittar på att ta 50 till, säger Craig Donovan.

Flytten har pågått under hösten och en del jobb återstår fortfarande. Men nu är bryggningen i gång i de nya lokalerna och det har haft högst prioritet.

– Vi har bryggt i en dryg vecka. Nu hoppas vi att det ska bli lite lättare att jobba, tidigare var allt lite huller om buller, säger Donovan.

I dag finns 21 000 liter i tankkapacitet på bryggeriet och efter flytten finns det möjlighet att satsa vidare.

– Nu har vi samma utrustning som tidigare, men vi tittar på att skala upp. I dag brygger vi på 1000 liter och det kan bli ett större bryggverk.

En flytt för ett bryggeri innebär produktionsstopp och kräver en hel del planering. I det här fallet har det mesta gått bra.

– Det har tagit lite längre tid än väntat så vi fick betala hyra längre än planerat för det gamla stället. Men vi är ändå ganska nöjda med hur allt har fungerat, säger Donovan.

I helgen är det dags för invigning av de nya lokalerna. Mellan 11 och 13 hålls ett öppet hus för allmänheten och senare på dagen blir det en invigningsfest för ett slutet sällskap.

– Det känns jäkligt roligt att vara i gång, nu ska vi satsa framåt, avslutar Donovan.