Flygande protest när 10 Barrel har premiär

10 Barrel öppnar bryggeri i San Diego. Med hjälp av en insamling ska det protesteras mot bryggeriet från luften i samband med premiären.

Den senaste tiden har det varit stora diskussioner om bryggerier som köpts upp av Anheuser Busch InBev, världens största ölproducent. Mest fokus har det varit på Wicked Weed, som är det senaste uppköpet.
10 Barrel köptes av AB InBev för tre år sedan och nu öppnar man en bryggeripub i San Diego. Det har inte mottagits positivt av alla.
– De köper inte de här bryggerierna för att de gillar dom, utan för att de tappar marknadsandelar, säger Pariah Brewings ägare Brian Mitchell till 10news.com.
Han är en av de personer som ställt sig bakom en protest mot 10 Barrel under deras premiärhelg 27-28 maj. Med hjälp av insamlade pengar kommer det att anordnas en protest där ett flygplan kommer att flyga över anläggningen med en banderoll som säger ”10 Barrel is not craft beer”.
På bara ett par timmar passerade man den summa pengar som krävdes för att hyra flygplanet.
Garrett Wales, en av grundarna till 10 Barrel, är inte så förtjust i protesten.

– Det är en skam att de här personer inte lägger tid och pengar på att hjälpa dom som verkligen behöver det i stället, säger han till 10news.com.

Läs hela artikeln här.