Fler vinbär krävs när Wakefield gör besök

Poppels förlänger sin bärinsamling och tar emot vinbär även under Brewskival. Anledningen är att man ska brygga berliner weisse tillsammans med självaste Jonathan Wakefield.

Floridabryggaren Jonathan Wakefield blev känd för sina berliner weisse innan han ens blev en kommersiell bryggare under namnet J.Wakefield. Nu har han sitt eget bryggeri och gör berliner weisse i världsklass.

Ett av ölen som hyllats är Ronan The Strawbarian som bryggdes tillsammans med All In Brewing.

Nu görs det en variant av den ölen där Wakefield, All In Brewing och Poppels samarbetar vid bryggverket i Jonsered.

– Originalet var gjord med rabarber och jordgubb. Nu är planen att byta ut en del av rabarbern mot vinbär, säger Mats Wahlström på Poppels.

Under cirka en vecka har Poppels samlat in vinbär till den årliga suröl med vinbär som ska bryggas. Insamlingen av bär förlängs och pågår även på Brewskival kommande helg för att få i hop bär både till den årliga vinbärsölen som Poppels gör och till det nya samarbetet.

– Det ska bli spännande att jobba med Jonathan Wakefield, han är bland de bästa i världen på berliner weisse. Förhoppningsvis kan vi få det här ölet att släppas även på Systembolaget, säger Wahlström.

Wahlström är tydlig med att det bara är personer med biljett till Brewskival som kan lämna bär, men han hoppas på en bra avslutning med många bär.

Eventuellt blir det också en andra bryggning där de tre bryggerierna samarbetar, och dessutom blir det en tap take over med Floridabryggaren på Brewers Beer Bar.