Festival och bryggning för Dugges i Kina

Bildspel

Bild 1 av 5

Det var ett stort intresse för festvalen 8x8 Brewing Project.

 

Kina blir en allt viktigare marknad för Dugges. Nyligen var Magnus Engström och Calle Tiger på plats för att brygga öl och var med på festival.

Det var bland annat för festivalen 8×8 Brewing Project som Dugges tog sig hela vägen till Kina. Den arrangeras av Jing-A, och för Dugges handlade det om att presentera ett nytt öl som tagits fram tillsammans med bryggeriet Xi´An.

– Vi får kalla det en e-mailcollab. Vi tog fram receptet tillsammans och sedan bryggde dom ölet och det gjorde dom riktigt bra, säger Magnus Engström.

På festivalen fanns också Brewski och Stigbergets med från Sverige och det var en välbesökt festival med en hel del god öl.

– Det var ett jättebra arrangemang och dom tog hand om oss bryggare på allra bästa sätt. Vi hade tagit fram ett suröl med päron och ingefära, och det var fantastiskt gott, säger Engström.

Besökarna visade sig ofta vara riktigt kunniga när det gäller öl.

– Det var både nördar och andra som var på plats. Mycket påminde om svenska festivaler, det var bara musiken som var högre, säger Engström.

Dagarna före festivalen passade man på att prova en del öl i Peking och efter festivalen kördes de gästande bryggerierna runt i cykeltaxi för att få se mer av staden.

Efter festivalen bar det också av till Chengdou, där Dugges importör Nbeer också har ett bryggeri i närheten. Där bryggdes det en chilistout med rökiga toner.

Resan blev ett bra sätt att skaffa sig inblick i den kinesiska ölmarknaden.

– Kvaliteten på deras öl är fantastisk, oftast faktiskt bättre än svensk hantverksöl. De har lärt sig väldigt snabbt och har kunnat lära sig av de misstag vi gjorde i början i Sverige. Dessutom såg de till att ta hand om oss på ett fantastiskt sätt, säger Engström.

Han hoppas på att få återvända till Kina och ser gärna att exporten dit fortsätter att växa.

– Vi vill absolut växa i Kina och är tacksamma för denna inbjudan. Det här var vår första resa och vi får se vart det tar vägen, men vi vill gärna göra fler saker där.