Fest ska locka fler tjejer till ölvärlden

Fler tjejer i ölbranschen. Det är målet när dryckesdistributören Drycks och den nyöppnade stockholmskrogen Whippet Lab fixar en helkväll.

30 oktober är det dags för ölfesten i Stockholm där tanken är att tjejer som ännu inte har kommit igång med sitt bryggande ska få träffa och inspireras av mer etablerade kvinnor i ölbranschen. Förhoppningen är att inspirera och få dem att vilja bli en del i den svenska ölcommunityn.
– Det finns ett helt gäng med tjejer som är nyfikna men som inte riktigt vet hur de ska komma igång. Nu har vi bjudit in alla de tjejerna till den här kvällen, säger Sandra Lööv, som själv är hembryggare.
Under kvällen tas ett inträde där pengarna går till ett projekt som ska investeras i hembryggnings-kit för de intresserade tjejerna. Det kommer också att arrangeras ett lotteri med ölrelaterade priser där alla intäkter går till projektet.

– Detta gör vi tillsammans med Maltmagnus och Nya Carnegiebryggeriet. Maltmagnus har redan donerat ett gäng kit med ingredienser samt en plats i deras bryggkurs som delas ut slumpmässigt till en av tjejerna. Till lotteriet har de donerat brygg-utrustning. Nya Carnegiebryggeriet har gjort en generös donering till vårt donationsmål, samt sett till att våra gäster kan vinna en ölprovning/bryggeritur hos dem genom vårt lotteri, säger Lööv.

Jami Weinstein och VS Brodie på Whippet Lab är värdar för eventet.

Ölmässigt har Whippet Lab valt ut ett gäng fatöl tillsammans med Drycks, med fokus på mindre bryggerier. Under kvällen kommer Jessica Heidrich från S:t Eriks Bryggeri att finnas på plats för att berätta om sina erfarenheter från en lång och framgångsrik karriär i ölbranschen.

– Vi har bjudit in fler tjejer som jobbar i branschen. Tanken är att de som jobbar med öl ska inspirera de tjejer som är nyfikna men som av olika anledningar kanske inte kunnat, vågat eller känt sig säkra nog för att ta steget att börja brygga öl. Sedan ska det vara en fest också med DJ och en massa öl, säger Sandra Lööv.

Länk till eventet hittar du här.