Masons redo att ta stiden mot öljätten

AB InBev-ägda 10 Barrel Brewing kräver att Masons Brewing Company tar bort namnet Apocalypse från sin IPA. Men Masons tänker inte vika ner sig.

Namnstrider dyker upp med jämna mellanrum i ölvärlden, och framför allt då i USA. Den senaste har lite av David mot Goliat över sig. Det är nämligen 10 Barrels Brewing, som numera ingår i High End och ägs av Anheuser Busch InBev, som kräver att det lilla bryggeriet Masons inte ska använda sig av ordet Apocalypse i namnet på sin IPA.

10 Barrel har bryggt “Apocalypse IPA” i ganska många år, och vill nu hindra Masons Brewing Company att ha en IPA med namnet ”Hipster Apocalypse”.

I brevet som skickats till Masons Brewing Company hävdar man bland annat att man inte kan tillåta att Masons kapitaliserar på det goda rykte som man byggt upp med Apocalypse IPA under många år.

Men till skillnad från många andra små bryggerier har ägaren Chris Morley bestämt sig för att ta striden med öljätten.

– Dom tror att vi är ett bryggeri som inte har råd med advokatkostnader. Men vi kan hålla på med det här ett bra tag och vi tänker inte vika ner oss, säger Morley till sajten Good Beer Hunting.

10 Barrel har tidigare fått bryggeriet Apocalypse Brewery att byta namn till Opposition Brewing. Den gången var ägarna till det bryggeriet tydliga med att de inte hade en chans att satsa de resurser som krävdes för ta striden.

Det kan nämnas i sammanhanget att 10 Barrels Brewing faktiskt hette Wildfire Brewing från början, men fick byta namn efter att en restaurangkedja med namnet Wildfire reagerade.