Fem miljoner pints med öl under en EM-match

Tisdagskvällens heta match mellan England och Tyskland lär få britterna att köpa över fem miljoner pints på pubarna. Foto: Pixabay/Montage.

5,25 miljoner pints på två timmar. Så lär det se ut på brittiska pubar när England möter Tyskland i fotbolls-EM. Men få britter tycker att stämningen på pubarna är som den brukar vara.

 

Att se fotboll på en pub är en brittisk tradition som väldigt många inte skulle vilja vara utan. Nu är pubarna öppna och även om det är med restriktioner så kommer det att vara många som ser Englands åttondelsfinal mot Tyskland tillsammans med vänner på en pub på tisdag kväll.

British Beer & Pub Association (BBPA) räknar med att det kommer att serveras 5,25 miljoner pints med öl under matchen, och säger samtidigt att det varit en miljon mer öl som sålts utan restriktioner.

– Vi vet att många pubar inte haft den boost som de hoppats på under fotbolls-EM. Restriktionerna begränsar antalet personer som kan se matchen från en pub. Men med det sagt, det finns ingen bättre plats att se en match på på tv i en pub. Jag uppmanar alla britter att heja fram England från sin lokala pub, säger Emma MeClarkin på BBPA i ett pressmeddelande.

I en undersökning som gjorts nyligen menar 85 procent av pubbesökarna att upplevelsen försämras av restriktionerna.

Det som gäller nu är bland annat att man inte får sitta för nära andra bord, det får max vara sex personer i varje sällskap och det är bordsservering som gäller. Och kanske framför allt förväntas gästerna att sitta ner och inte skrika och sjunga.

Hur tror ni att det går med det om England gör mål mot Tyskland på tisdag kväll?