Falkeström tacksam för hjälp efter olycka

Långtradaren med drygt 50 000 Oppigårdsflaskor välte. Då ställde Hedemoraborna upp för sitt bryggeri.

– Jag är oerhört tacksam, det var folk där och hjälpte oss nästan direkt, säger ägaren Björn Falkeström.

Det var på tisdagsförmiddagen som olyckan var framme. En långtradare fullastad med Oppigårds öl välte strax utanför Hedemora. Drygt 2500 kollin med sammanlagt 52 800 flaskor kastades runt i lastbilen, men det kunde ha gått värre. Ingen blev allvarligt skadad och faktiskt verkar de flesta flaskorna ha klarat sig.

– Väldigt lite verkar ha gått sönder, säger Falkeström.

Riksvägen var avspärrad under hela dagen och ölen behövde packas ur långtradaren innan den kunde bärgas. Då ställde Hedemoraborna upp på ett sätt som verkligen värmde för Falkeström och de andra från bryggeriet som var på plats.

– Det finns en frivilligorganisation i Hedemora och de var på plats väldigt snabbt. De bildade kedja och plockade ur lådorna. Man blir väldigt glad när folk ställer upp på det viset, påpekar Falkeström.

Även om det mesta av lasten klarade sig från att gå sönder, så skapade olyckan en hel del merjobb.

– Vi måste gå igenom alla lådor och kanske måste hälften paketeras om. Vi jobbade fram till midnatt i går och jobbar för fullt även i dag.

En ny långtradare lämnade bryggeriet under onsdagen, och därmed ska leveransen till framför allt Systembolaget vara säkrad.

– Det hade varit katastrof för oss om ölen hade restnoterats på Systembolaget. Nu tror jag att vi klarar det, säger Falkeström.