Klart med nytt brygghus hos Pax

Lokalen är klar, bryggverket på plats och i dagarna buteljeras första batchen. Pax Brygghus har haft en intensiv höst.

– Det har varit mycket jobb, men allt blir mycket lättare nu, säger Marika Sjöström.

Beernews berättade tidigare i höstas om framtidsplanerna för Pax Brygghus. Nu har man en bra bit på väg, när den gamla affären i skånska Flyinge förvandlats till ett bryggeri.

– Vi har jobbat nästan alla dygnets vakna timmar, men nu är vi på plats. Lokalen med bryggeri och kontor är klar och alla tillstånd finns, säger Marika Sjöström.

I dagarna buteljeras den första batchen från det nya bryggverket på 200 liter, och i januari kommer deras Pax Citra på Systembolaget i Eslöv.

– Det blir det riktiga startskottet för oss att vara på Systembolaget. Så här långt har vi inte synts så mycket, säger hon.

Målet är att under nästa år ha tre olika öl på Systembolaget. Med ett större bryggverk finns också möjlighet att börja sälja sin öl till restauranger och barer i närområdet. Även via mässor och festivaler är tanken att synas mer. Pax Brygghus är inbokat på Malmö Öl &Whisky Festival och kanske blir det fler.

Närmast ska bryggeriet trimmas in ordentligt, men i planerna finns också en bryggeripub. Själva ytan för det finns, men det krävs mer jobb och fler tillstånd för att kunna köra i gång.

– Nu prioriterar vi bryggeriet, men vi vill ha en pub också. Jag hoppas att den ska vara klar till sommaren men det är svårt att sia om i dagsläget, säger Marika Sjöström.