Eronsson får chans att försvara titeln

I fjol var han bäst i världen på att skriva ölböcker. Nu har Peter M Eronsson chansen att försvara den titeln i Kina under våren.

Eronsson vann i fjol en av klasserna i den prestigefyllda tävlingen Gourmand World Cookbook Awards med boken ”Kreativ Ölbryggning”, som han gjort tillsammans med Simon Svensson.

Nu har han chansen att försvara den titeln tillsammans med Herman Hednings skapare Jonas Darnell. ”Beer, Brewing & Bastards: Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl” heter boken som nu är nominerad till årets tävling.

– Vi får se om jag kan försvara titeln. Det är jättekul att vi är nominerade och bara det är en framgång, säger Eronsson.

Han är förstås nöjd med slutresultatet och konstaterar att det var ett utvecklande projekt för honom att jobba med Darnell.

– Det är en speciell bok som är ganska olik vad jag gjort tidigare. Jag har aldrig jobbat med seriefigurer tidigare.

I maj väntar nu finalen i Gourmand World Cookbook Awards, även den här gången i Kina. Vid segern förra året fanns inte de båda författarna på plats.

– Vi får se hur det blir i år, det kan nog bli en Kinaresa den här gången, säger Eronsson.

Fem eller sex böcker är nominerade i klassen för bästa ölbok.

– Vi i Sverige fattar inte riktigt hur stort det här priset är. Vi är väldigt duktiga på kokböcker och liknande och det görs mycket sådant i Sverige. Därför är ofta svenskar nominerade, säger Eronsson.