Erik Frithiof lämnar bubblan som krönikör

Erik Frithiofs första krönika i Lokaltidningen. Foto: Montage

Mångsysslaren Erik Frithiof har skaffat ytterligare en syssla: Ölskribent.

Nyligen meddelade Erik Frithiof att han inte ställer upp för omval som ordförande för Sveriges Oberoende Bryggerier. Orsaken var att han hade för mycket att göra.

Nu har han skaffat ett nytt jobb som skribent på Lokaltidningen. Går det ihop?

– Jo, men i detta uppdrag är jag helt oberoende av andra människor och kan fakturera för 30 minuters jobb. Det är mer än man kan säga om mycket annat.

Förra veckan var det premiär där han förutom att presentera sig även tipsade om lite hantverksöl.

Är det din nya karriär?

– Det tror jag inte, mer avancerat än så här blir det nog inte. Men det är så mycket som jag vill få ur mig om branschen som ”vanliga människor” inte känner till, till exempel craft washing, krogavtal, skattefrågor och så vidare.

– I min lilla algoritm på sociala medier och Beernews är det lite ”preaching for the choir”. Så när jag fick frågan om detta så tänkte jag att varför inte testa? Sen att jag behöver tipsa om några öl är ju en bonus, då får jag ytterligare en anledning till att testa öl från vänner runt om i landet.

Men några betyg sätter han inte och han säger att testerna kommer att kopplas till de ämnen han skriver om.

– Så det är ingen idé att skicka gratisprover till mig. Jag köper de öl jag vill ha med, säger han.

Till att börja med handlar det om två artiklar i månaden under ett halvår.

Här kan du läsa Eriks första krönika.