Enkät: Nacka vill satsa på ekologiskt

Beernews har frågat ett antal svenska bryggerier om både året som gått och året som kommer. Här kan du se svaren från Nacka Bryggeri.

1. Vad var det bästa med 2016 för ditt bryggeri?

Allt, eftersom det var vårt första år egentligen.

Det bästa var sammanslutningen bland vänner att hjälpa till med såväl tid som investeringar för att vi skulle lyckas lansera så många produkter på Systembolaget, till en mängd krogar och vara med på Stockholm Beer and Whisky Festival-mässan för första gången.

Vi vill också nämna:

Tillväxten under 2016 från 10000 till 40000 liter i årsproduktionstakt .

Lansering av tio ölsorter på ett år.

Det lyckosamma mottagandet på Stockholm Beer and Whisky Festival.

Framgången för vår Nacka Julöl (som vi därför fortsätter med resten av vintern som Winter Ale).

2. Vad är det viktigaste för ditt bryggeri under 2017?

Att fortsätta bygga upp Nacka Bryggeri som varumärke.

Att lyckas hålla 40000 liter eller mer i årsproduktion.

Komma in på fler systembolag.

Lansera ekologiska öl.

Lansera folköl och alkoholfri öl.

Fler ölprovningar.

3. Hur mycket öl producerar ni under 2016 och vad tror du att ni producerar under 2017?

2016: 25.000 liter

2017: 40.000 liter

4. Vilken är den viktigaste frågan för svenska bryggerier under 2017?

Ekologiska öl.

Samarbete med Systembolaget så att man har en trygghet i försäljning på den lokala marknaden.

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri under 2016?

Denna fråga skall nog Sveriges öldrickande konsumenter svara på. Som mikrobryggeri mitt i våra första år är vi så upptagna och fokuserade på oss själva för att lyckas att vi inte hinner ta en helikoptersyn över hela svenska marknaden. Naturligtvis provar vi andras öl av och till och på mässor har vi ett öppet och trevligt utbyte och umgänge och provsmakar. Privat testar man vi både det ena och det andra, men det blir ändå bara en bråkdel av marknaden. Då och då stöter någon av oss på fantastiska öl, men dels blir det ofta individuell tycke och smak och som sagt bara en bråkdel av utbudet. Därför vore det fel av oss att ens försöka peka ut något enskilt bryggeri. Men en sak är i alla fall säker, det godaste ölet kommer alltid från ett mikrobryggeri.

En sak kan vi säga är Sveriges bästa bryggeri under 2016: Svaret är Sveriges alla mikrobryggerier som så förtjänstfullt bidrar till en levande, brokig ölkultur i ständig utveckling mot smakhimlen.

6. Vilken var Sveriges bästa öl under 2016?

Av samma anledning som ovan kan vi inte svara på det. Men ett antal goda fruktiga DIPA-öl har vi konstaterat, inklusive vår egen Danvik Belgo DIPA. Vår Danielas Rakija Stout sticker ut ordentligt också och får idel lovord.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Enkät: Nacka vill satsa på ekologiskt

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer