De tar en vecka på cykel inför Brewskival

BIldspel

Bild 1 av 5

Christian Nielsen, Aurora Nielsen, Megan Peterson och Ken Peterson inför avfärd från Göteborg till Helsingborg.

Det går att ta sig till Brewskival på många olika sätt. Den här kvartetten väljer att ta cykeln under en vecka.

Det är Aurora och Christian Nielsen samt Megan och Ken Peterson som bestämt sig för att ta en vecka på cykel för att komma till festivalen.

– Det var Christians idé, säger Megan.

– Men jag blev inspirerad när de berättade att de hade cyklat runt i Tyskland efter Mikkeller festival i Köpenhamn. Jag tänkte att dom borde se Sverige också, säger Christian.

I fredags gav de sig i väg och längs vägen ska de göras lite stopp där man förhoppningsvis också kan få dricka lite öl.

Megan och Ken Peterson är från Kansas City och är ganska ofta ut på sina cyklar och far runt. Gärna med ett bryggeri som mål.

– Vi styr våra semestrar efter olika ölevents och ibland tar vi cykeln till festivalerna, berättar Megan.

De fyra fick kontakt på just MBCC i Köpenhamn och har sedan blivit goda vänner. Under några dagar har paret Peterson fått uppleva Göteborg. En stad de gillar även om de har ett bra ölutbud även i hemstaden.

– Vi har sex olika craft beer-bryggerier inom tio minuters cykelväg från oss, så vi brukar hålla koll på vilka bryggerier som släpper ny öl, säger Ken.

Fyra till fem mils cykling blir det per dag, och efter Brewskival ska de ta sig hem på annat sätt. Det får räcka med en enkel resa på cykel för den här gången.

Ett besök på festivalen blir en spännande upplevelse för Megan och Ken. Inte minst för att dricka amerikansk öl.

– Det kommer att vara många amerikanska öl på festivalen som vi inte kan få tag på i USA. Det är ganska få bryggerier som har sina öl över hela landet, säger Ken.