Galen helg när hyllat öl hade premiär

Bildspel

Bild 1 av 3

Runt 4000 personer var på plats i helgen för att dricka och hämta ut öl från Toppling Goliath

Bilar från 14 delstater på parkeringen. 4000 besökare på en dag. I helgen släpptes årets version av Toppling Goliath´s öl Mornin´Delight.

Toppling Goliath gör några av de öl som brukar rankas högst i världen på olika ölsajter. Mornin´Delight är ett av de ölen och i helgen var det release för årets version.

Ni förstår säkert att det inte var ett evenemang som alla andra. Till att börja med var du tvungen att delta i ett lotteri och hoppas på turen för att få chansen att köpa ölen.

Drygt 4000 personer tog sig till bryggeriet på Iowa, USA, och det var förstås fokus på öl hela helgen. För 100 dollar kunde de lyckliga vinnarna köpa två 65-centilitersflaskor av ölet för 100 dollar.

Men det fanns förstås också andra öl tillgängliga, bland annat flera andra fatlagrade varianter av imperial stouts som bara säljs från kran i bryggeripuben. Där vara alla välkomna, inte bara dom som vunnit i lotteriet.

– Det är en riktigt skön känsla när så många planerar sin weekend utifrån det här evenemanget och vi ser så många kända människor som stöttat oss sedan vi startade bryggeriet, säger Clark Lewey, en av delägarna, till Des Moines Register.

Flera av de långväga gästerna körde fram och tillbaka under dagen, då i princip alla boenden var uppbokade sex veckor före ölsläppet.