Efter tio år – debut för Omnipollo i TSLS

Omnipollo släppte sitt första öl i TSLS under måndagen. Fantom IPA är det ölet och dessutom var det premiär för Boy IPA i beställningssortimentet. Foto: Montage.

Många vill hamna där direkt när de startar sitt bryggeri. För Omnipollo tog det tio år. Men nu har man haft sin debut i Systembolagets lokala sortiment.

 

Det är ölet Fantom IPA som hade sin premiär i Systembolagets lokala och småskaliga sortiment TSLS under måndagen.

– När vi startade 2011 vill jag minnas att vi tyckte att Systembolaget kändes lite opålitligt att satsa på, och då fanns inte lokala sortimentet, säger Henok Fentie.

Omnipollo satsade i stället till stor del på utländska marknader och bryggde sin öl runt om i världen. Men numera har man sitt eget bryggeri i en före detta kyrka i Sundbyberg och givetvis vill man då också finnas på Systembolagets hyllor.

– Nu känns det naturligt med det lokala, och vi ser på siffrorna att ölet säljer bra i Sundbyberg, det finns något spännande med att vara lokal, säger Fentie.

Fantom IPA är ett öl med engelsk malt, havre, vete, en massa humle och en jäst som kommer från kollegor i USA. Redan efter lunch på måndagen gjorde Systembolaget en extra beställning av Fantom IPA, så ölet var populärt ute bland de svenska kunderna.

– Vi kommer absolut att fortsätta fokusera på Systembolaget. Sedan vill vi få ut så färsk öl som möjligt till krogar i Stockholm, och givetvis även i övriga landet.

Under måndagen släpptes också deras session-IPA Boy i beställningssortimentet, och även det sålde bra. Boy har även gått bra på export, då intresset för Omnipollos första öl från den egna anläggningen varit stort.

Mot slutet av sommaren räknar Fentie med att Omnipollo även öppnar den bryggeripub som är planerad i lokalen i Sundbyberg. Men redan nu är Omnipollos Flora i Humlegården i Stockholm öppet för säsongen. Där finns sju kranar med öl som bryggs i Sundbyberg och där kommer det att vara öppet under hela sommaren.