Efter branden – ny ölsatsning i San Diego

Efter Hamiltons kommer en ny ölsatsning med namnet Bock. Foto: Hamiltons Tavern.

Efter 14 år slog en brand ut den hyllade baren Hamilton’s Tavern i San Diego. Men nu blir det en ny ölsatsning på samma plats.

Under 14 år var Hamilton’s Tavern en av San Diegos viktigaste ölbarer. Mängder med evenemang och ett stort antal olika öl har det lockats med, men i november i fjol tog det slut.

En brand förstörde lokalerna och ägarna kände inte att det fanns möjlighet att bygga upp baren och satsa vidare.

Men nu blir det ändå en spännande ölsatsning på samma adress. Bottlecraft, som har ett antal barer där man också säljer öl för take away, tar över och baren kommer att heta Bock. Detta enligt ölsajten San Diego Beer News.

Bottlecrafts grundare Brian Jensen driver också det mer vinfokuserade Vino Carta, men nu blir det en ny ölsatsning. Han ser fram emot att låta öltraditionen leva vidare på den plats i South Park där Hamiltons fanns.

Tanken är att baren ska ha en inredning som påminner om Europa, men allt är inte färdigplanerat ännu.

Under förra året försvann flera klassiska ölbarer i San Diego. Utöver Hamiltons stängde även Tiger Tiger! Tiger! och Toronado.

Men nu görs alltså en ny satsning och det heta ölområdet får ännu en attraktiv plats som kommer att locka både invånarna i San Diego och de många ölturister som varje år kommer på besök.