Efter 24 år – klassiska ölbaren stänger

Falling Rock Tap House I Denver stänger för gott 27 juni. Foto: Falling Rock Tap Room.

Efter 24 år stänger klassiska ölbaren Falling Rock Tap House i Denver. Om en vecka är det öppet för sista gången och man ska bland annat sälja ut sin ölkällare.

Falling Rock Tap House i Denver, Colorado, är en av USAS:s mest kända ölbarer har under många år varit ett givet stopp för ölintresserade som besöker staden. Inte minst under veckan före Great American Beer Festival har baren satsat stort på evenemang med en massa olika bryggerier och köerna har ibland varit långa.

Den satsningen gjordes redan från start 1997 och har bara vuxit och vuxit längs vägen.

Men nu är det bestämt att man ska stänga baren.

Pandemin är en av anledningarna, men det finns fler.

– Det senaste året är bara toppen på isberget. Ett årslångt byggnadsprojekt har sänkt våra intäkter med 30 procent, det har varit svårt att hitta kökspersonal och stigande kostnader har adderats till en redan osund ekonomisk situation, skriver man på sin hemsida.

Söndag 27 juni håller man öppet för sista gången och då ska man också sälja ut en hel del prylar som finns i lokalen. Den som till exempel vill köpa gamla fathandtag från olika bryggerier för möjlighet att göra det.

Planen är också att sälja all öl som finns i källaren, men där är det ännu inte klart hur det ska gå till.

Barens ägare riktar stort tack till fastighetsägaren som gjort det möjligt att komma ur hyreskontraktet. Det visas också stor tacksamhet för Vinnie och Natalie Cilurzo på Russian River som försett baren med öl som Blind Pig och Plint The Elder trots de långa avstånden till Kalifornien.