Dyrast att dricka öl om du går ut ensam

Det dyraste sättet att gå ut och dricka öl är att göra det ensam, enligt en ny undersökning. Foto: Ronny Karlsson.

Vill du spara pengar på din ölkväll ute? Då ska du inte gå dit ensam. Det visar en ny undersökning.

Det är sajten Secret Hopper som tittat närmare på hur mycket personer spenderar per besök och där konstateras att gästerna lägger ut mest pengar när de är ensamma.

En ensam gäst på ett amerikanskt bryggeri, nästan alla där har sin egen bar, lägger i snitt 29,90 dollar per besök på mat och öl. Men gäster som går ut tillsammans med en kompis lägger i snitt bara 22,70 dollar per besök och person.

Cirka elva procent av alla besök görs av en ensam person och det är alltså då som bryggeriet eller baren kan räkna med mest intäkter. En av anledningarna till skillnaderna tror vara att en ensam kund får mer uppmärksamhet av personalen.

Med mer uppmärksamhet ökar möjligheten att kunden beställer in en öl till. Enligt undersökningen tittar barpersonalen oftare förbi ett större sällskap, men där skapas inte samma personliga relation som kan leda till merförsäljning.

Undersökningen visar också att personer mellan 41 och 45 år är de som spenderar mest pengar per besök, oavsett hur många de är i sällskapet.