Dugges ställer in jubileumsfesterna

Ola Engström och Tomas Halberstad får konstatera att Dugges 15-årsfester måste ställas in. Foto: Ronny Karlsson.

Dugges 15-årsfirande skulle bli stort och pågå i flera veckor. Men nu ställs det in helt på grund av coronaviruset och den osäkerhet som råder.

Beernews har tidigare skrivit om Dugges planer för 15-årsjubiléet i april, där det skulle bli en hel veckas firande i Göteborg, ett liknande upplägg i Östersund och sedan en stor avslutning i Stockholm.

Men nu ställs alla festerna in.

– Det är ett trist beslut att ta, men det var tvunget. Det beror i stort på två saker. Dels följer vi så mycket vi kan Folkhälsomyndighetens rekommendationer och eftersom det blivit mer och mer restriktioner känner vi oss osäkra på hur det blir med inrikesresor och folksamlingar. Dessutom har vi pratat med krogarna som haft en betydande avmattning den senaste veckan, och då känns det fel att de ska köpa en massa fat av oss som de sedan får problem att sälja.

Såväl på Brewers Beer Bars båda barer i Göteborg samt på Lådan i Stockholm skulle de ha handlat om runt 50 fat.

– Vi tittar nu över alla evenemang som är inplanerade fram till juni och har ställt in de flesta. Det vi håller öppet är MBCC om det skulle gå att genomföra och vi kommer in i Danmark, samt våra evenemang under GBG Beer Week, säger Halberstad.

De tre jubileumsölen som tagits fram kommer att släppas på Systembolaget som planerat. Det handlar då om ett syrligt öl, en india pale ale och en stout.